Easy GK QUESTIONS FOR KIDS
GK QUESTIONS FOR KIDS

Easy GK QUESTIONS FOR KIDS

Easy GK Questions for kids related to world geography:

Q1 How many continents are there in the world and what are their names ?

Answer: There are 7 continents in the world.

1.Asia 2. Africa 3.Europe 4. Australia 5. North America 6. South America 7. Antarctica

Q2 Which continent is the hottest?

Answer: Africa

Q3 Which is the oldest continent on the Earth?

Answer: Australia

Q4 Which continent is the coldest ?

Answer: Antarctica

Q5 How many Oceans are there on the Earth?

Answer: There are 4 oceans on the Earth.

1.Arctic Ocean 2. Indian Ocean 3. Atlantic Ocean 4. Pacific Ocean

Q6 Largest and the deepest Ocean on the Earth: Pacific Ocean

Q7 Biggest continent on the Earth : Asia

Q8 Which country is the largest in the world?

Answer: Russia

Q9 Longest river in the world : Nile

Q10. which is the largest desert in the world?

Answer: Sahara

Q11. How many countries are there in the world?

Answer: There are total 195 countries in the world.

Q12. Which country is the smallest in the world?

Answer: Vatican City

Q13. Which country has the maximum number of Population in the World?

Answer: China

Q14. Smallest continent in the world : Australia

Q15.Which is the largest waterfall in the world ?

Answer: Victoria Falls

Q16. Highest mountain in the world : Mount Everest

Q17. Largest Lake in the world : Caspian Sea

Q18. Largest fresh water lake in the world : Lake Baikal

Q19. The country known as Land of Rising Sun: Japan

Q20. Which is the largest volcano in the world ?

Answer: The Mount Lao

Q21. Which is the tallest building in the world?

Answer: Burj Khalifa

Q22. Which country has the most number of Borders?

Answer: China (Border with 14 countries)

Q23. World Earth day celebrated on : 22April

Q24. Which rainforest makes up around half of the world’s remaining rainforests?

Answer: The Amazon Rainforests

Q25. Which countries share the longest border in the world?

Answer: USA and Canada

Easy General knowledge questions for kids related to our Solar System:

Q26. How many planets are there in the solar system?

Answer: 8

Q27 Biggest planet in the solar system is : Jupiter

Q28. Smallest planet in the Solar System is : Mercury

Q29. Hottest planet in the solar system is : Venus

Q30. What are the name of planets in the solar system ?

Answer: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune.

Q31.Brightest planet in our Solar System is : Venus

Q32. What is the name of the body that moves around the sun?

Answer: Planet

Q33. Which planet is nearest to the Sun?

Answer: Mercury

Q34. Which planet is farthest from the Sun?

Answer: Neptune

Q35. Which planets have the maximum number of moons?

Answer: As per the latest studies Saturn has more moons then Jupiter. Saturn has 82 Moons whereas Jupiter has 63 Moons.

GK QUESTIONS FOR KIDS RELATED TO ANIMALS:

Q36. Name the tallest animal in the world.

Answer: Giraffe

Q37. Name the biggest animal on the land ?

Answer: African Elephant

Q38. Name the fastest animal on the land ?

Answer: Cheetah

Q39.Name Largest bird on the land ?

Answer: Ostrich

Q40. Which fish can fly, swim and walk on the land ?

Answer: Garnai Fish

Q41. Name the biggest fish in the ocean?

Answer: Whale Shark

Q42. Which animal lays biggest egg on the land ?

Answer: Ostrich

Q43. Name the animal who has black and white stripes on their skin?

Answer: Zebra

Q44. Name the smallest bird on the earth?

Answer: Bee Humming bird

Q45. How many legs does a spider have?

Answer: EIGHT

GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS FOR KIDS RELATED TO EVERYDAY LIFE:

Q46. Name the tallest tree in the world?

Answer: REDWOODS

Q47. Which gas does plants intake during respiration?

Answer: Carbon dioxide

Q48. Name the national fruit of India?

Answer: Mango

Q49. Name the National flower of India?

Answer: Lotus

Q50. Name the National river of India?

Answer: River GANGA

Q51 How many days are in one year?

Answer: 365

Q52. How many are in a leap year?

Answer: 366

Q53 How often is Leap year comes?

Answer: After every four years

Q54 How many days are in one week?

Answer: 7 days.

Q55. How many months of the year have 31 days?

Answer: 7 months

Q56. How many colours are there in a rainbow?

Answer: Seven

Q57. Which animal is known as the ship of the Desert?

Answer: Camel

Q58. How many letters are there in the English Alphabet?

Answer: 26

Q59. How many vowels in the English alphabet?

Answer: five ( a, e, i, o, u )

Q60. In which direction does the Sun rise?

Answer: East

Q61. Who was the first person land on the moon?

Answer: Neil Armstrong

Q62. How many hours are there in one day?

Answer: Twenty four

Q63. Which animal is known as king of Jungle?

Answer: Lion

Q64. How many bones does an adult human have?

Answer: Two Hundred Six

Q65. One Kilo Metre has how many metres?

Answer: 1000 metres

Q66. Weight will be measure in: Kilo Gram

Q67. Distance will be measure in: Metre

Q68. How many millimetres are there in 1 centimetre?

Answer: Ten

Q69. What do you call a house made of ice ?

Answer: IGLOO

Q70. How many lungs does the human body have?

Answer: Two

Q71. What is the standard taste of water?

Answer: Tasteless

Q72. Which planet is known as the Red planet?

Answer: Mars

Q73. Which day is observed as World Environment Day?

Answer: 5 June

Q74. How many Players are there in a cricket team?

Answer: Eleven

Q75. How many players are there in a Hockey team?

Answer: Ten field players and one Goal Keeper

Q76. Which festival is called the Festival of Light?

Answer: Deepawali

Q77. Which gas is the most abundant in the earth’s atmosphere?

Answer: Nitrogen

Q78. Which country is home to the Kangaroo?

Answer: Australia

Q79. Which is the Hardest substance available on the earth?

Answer: Diamond

Q80. Which is the smallest bone in the human body?

Answer: Stapes (Ear bone)

Q81. Tongue is used for:

Answer: Tasting and speaking

Q82. The body organs that cannot be seen from outside are called:

Answer: Internal organs

Q83. The underground part of the plant is called:

Answer: Root

Q84. Roots absorb…………………… for the plant.

Answer: Water and Minerals

Q85. Leaf has ……………………. in it to prepare food and give it its green colour.

Answer: Chlorophyll

Q86. Which of the following plant store food in the root:

a. Mango

b. apple

c. banana

d. carrot

Answer: d

Q87. which of the following has many number of seeds:

a. mango

b. peach

c. plum

d. watermelon

Answer: d

Q88. The teeth used to tear food into pieces, are known as:

Answer: Canines

Q89. The food completely digested in the:

a. Mouth

b. Stomach

c. Small Intestine

d. Large Intestine

Answer: c

Q90. How many states in India?

Answer: Twenty eight states

Q91. Which is the capital of Rajasthan:

a. Jaipur

b. Bhopal

c. Delhi

d. Gandhi nagar

Answer: a

Q91.Which is the capital of Maharashtra:

a. Panji

b. Raipur

c. Mumbai

d. Dispur

Answer: c

Q92. Who is the Father of Nation in India?

Answer: Mahatma Gandhi

Q93. Which place is the capital City of Telangana?

Answer: Hyderabad

Q94. How many seconds in One Hour?

Answer: 3600

Q95. How Many minutes in one day?

Answer: 1440 minutes (Explanation: In one day there are 24 hours and in one hour there are 60 minutes so in 24 hours there are 1440 minutes)

Q96. Which animal has a hump on its body ?

Answer: Camel

Q97. A figure with 3 sides is called?

Answer: Triangle

Q98. A figure with 8 sides is called?

Answer: Octagon

Q99. We get solar energy from:

Answer: Sun

Q100. How many sides are there in the Pentagon?

Answer: Five

Q101. Children day is celebrated on:

Answer: 14 November ( Birth day of Jawahar Lal Nehru)

Q102. In which festival we play with colours:

Answer: Holy

Q103. When we celebrated Teachers Day:

Answer: 5 September

Q104. Which place is known as the tea garden of India:

Answer: Assam

Q105. Which is India’s largest freshwater lake?

Answer: Wular lake

Q106. What is the boiling point of water?

Answer: 100 degree celsius

Q107. Who was the first Indian to go to space?

Answer: Rakesh Sharma

Q108. What is full form of NEWS?

Answer: North East West South

Q109. Which of the following animal gives us wool?

a. Cow

b. Sheep

c. Horse

d. Goat

Answer: b

Q110. Traffic signal of which colour represent us to stop?

a. Green

b. Yellow

c. Red

d. Blue

Answer: C

Q111. Which of the following is an indoor game?

a. Chess

b. Football

c. Cricket

d. Baseball

Answer: a

Q112. India lies in which continent ?

Answer: Asia

Q113. Which of these is the fastest vehicle?

a. Train

b. Aeroplane

c. Ship

d. Car

Answer: B

Q114. Which bird can not fly:

a. Peacock

b. Owl

c. Crane

d. Ostrich

Answer: d

Q115. Which month has the least number of days?

Answer: February

Learn all these questions and improve your common GK.

Leave a Reply